Paradigmaváltó globális design, interakcióban a környezettel. A Burkina Fasóban és számos országban tevékenykedő Francis Kéré munkássága világszerte arról ismert, hogy az építészet által törekszik a társadalmi, gazdasági és politikai környezetet javítására. Az emberek a tervezőktől a megoldhatatlan problémákra keresik a választ a szegénységtől a klímaváltozásig. Kéré éppen ezt teszi: kombinálja az alacsony és magas technológia igényű designt, miközben együtt dolgozik a közösséggel, akiknek tervez. A film az elmúlt tizenöt év projektjeit követi nyomon, megmutatva többek között a Burkina Fasóban és Németországban alkotó építészt, miközben közösségi előadó-központot épít szíriai menekülteknek.


A rendezőről
Daniel Schwartz (1987, Nairobi) zürichi filmkészítő, fotográfus és multimédia-művész. Urbanistaként és fotográfusként végzett, jelenleg az Urban-Think Tank tagjaként az ETH Zürich építészet és városdizájn intézetének munkatársa. Munkája során az urbánus változások szociális, politikai és téri vonatkozásaira fókuszál. Schwartz írásai, fotói és filmjei a világ legnevesebb folyóirataiban és fesztiváljain kerülnek bemutatásra.
A Filmnapokon korábban vetített filmjei: Gran Horizonte – Egy nap alatt 80 világ körül, Mumbai – Nagyváros nyomás alatt, Torre David