YouTube előnézeti kép

 

A film személyes videónaplóként egy kortárs lakóépület szívébe vezet bennünket. A dán építész Bjarke Ingels által tervezett grandiózus, Koppenhága külvárosában található 8 Ház épületébe beköltöző rendezők a vertikális falukísérlettel kapcsolatos szubjektív tapasztalataikról számolnak be. Lakókat és járókelőket követünk: a film az ő élettörténeteikből épül fel, amiket az épülethez való személyes kapcsolat fűz össze, lehetővé téve, hogy a néző egy intim, belső nézőpontból fedezze fel az épületet, miközben arra a kérdésre keressük a választ, vajon az építészet képes-e közös, kollektív boldogság megteremtésére.


A rendezőkről
Ila Bêka párizsi székhelyű olasz képzőművész. Építész végzettségét a velencei IUAV mellett az École Nationale Supérieure de Paris-Belleville-en szerezte.
Louise Lemoine francia filmkészítő. A Sorbonne-on végzett film és filozófia szakon.
Elsősorban a kortárs építészettel kapcsolatos új narratíva és új filmes formák kikísérletezésével foglalkoznak. Munkájuk egyedisége az építészeti remekművek hétköznapi életén keresztül történő szubjektív, kreatív és humoros bemutatásából fakad.  A New York Times által “az európai építészvilág kultikus figuráiként” fémjelzett alkotók 2013 óta a Columbia Egyetemen tanítanak.
A Filmnapokon korábban vetített filmjeik: Barbakánia, Renzo Piano, Koolhas háziélet